Stichting GRAFMONUMENTEN Sint Pieter.

 

Aangehuwden familie Closset.

 

De familie Breukers:

 

 

 

Roermond  7 mei 1912. Bron: Archief Roermond.

1929: het 25-jarig bestaan van de Roermondse Eijermijn wordt gevierd. Bron: Archief Roermond.

Arthurs vader Jules Marie Hubert BREUKERS (1883-1964) hield op 14 augustus 1904 een toespraak in een van de lokalen van de boterbeurs aan de Kraanpoort in Roermond. Hij sprak daar over de noodzaak van een op te richten eiermijn. Op 15 oktober 1904 werd de eerste mijn gehouden in het gebouw aan de Kraanpoort. In 1906 werden in Roermond ruim twee miljoen eieren geveild, die ruim 80.000 gulden opbrachten.

Jules Marie Hubert BREUKERS, zoon van Jan Mathis BREUKERS en Carolina Wilhelmina Hubertina THEELEN, huwde Gertrudis Maria Hubertina BOONEN, dochter van Johannes BOONEN en Eisabeth Gertrudis GEENEN, 15 juni 1908 (16 juni 1908 R.K. kerkelijk huwelijk) te Buggenum gemeente Haelen.

Bron: familieadvertenties Breukers - Centraal Bureau voor Genealogie te Den Haag. Met dank aan Dhr. Ton van Dam.

Jan Mathis Breukers 1853-1923.

 

De familie Kasdorp:

 

 

De Vogelmolen te Haelen.

Gezin Kasdorp - Van den Eshof voor 1940 met v.l.n.r.: Maria Catharina Sauren (∞ Koos Kasdorp), Wim Kasdorp, Catharina van den Eshof (∞ Antoon Kasdorp reeds overleden) op de ezel, Miep Kasdorp (∞ Joep Straus), Koos Kasdorp (∞ Maria Catharina Sauren) en Annie Kasdorp (∞ Harrie Janssen). Foto: stamboom Bongaerts foto's Kasdorp.

 

 

Na de dood van de ongehuwde Charles Georges Clement Joseph, baron de Keverberg d'Aldenghoor en de Kessel, in 1905, de laatste mannelijke telg uit het geslacht De Keverberg, verkochten de erfgenamen de watermolen in 1911 aan de kinderen Pierre of Peter, Joseph, Mathieu, Catharina, Arnold en Alex Sauren. Aanvankelijk woonde de familie Sauren op het kasteeltje van Nunhem. In het jaar van de koop woonden de kinderen Sauren in Beegden, waar hun vader zich na zijn tweede huwelijk had gevestigd. De boedel bleef onverdeeld. In 1928 werd een minnelijke schikking getroffen en werden Mathieu Joseph en Catharina Sauren, echtgenote van Jacobus Kasdorp te Roermond, eigenaren. Tenslotte werd in 1946 Mathieu of Mathias Peter Joseph Hubert Sauren eigenaar, die als graanhandelaar in de jaren dertig in het handelsregister werd ingeschreven. De feitelijke molenaar was de ongehuwde Pierre Sauren. Bron: Molendatabase | De Vogelsmolen, Haelen.

 

De oorspronkelijk hervormde Kasdorps (naamvarianten Casdorp, Casdorf en Karsdorp) komen oorspronkelijk uit Duitsland; via Friesland en Amsterdam komen zij in het katholieke Roermond terecht. Antoon Kasdorp (1879-1924) was elektrotechnicus en projectleider bij een landelijk electro installatiebedrijf. Zelf hervormd, trouwde hij een katholiek meisje. Dit werd door zijn familie niet toegejuicht. Via zijn contacten met de Roermondse stadsarchitect Pierre Cuypers (1827-1921) werd Roermond een betere optie om te gaan werken. Aanvankelijk begon hij met een compagnon Goossens in Venlo een electro installatie bedrijf op 19 maart 1908. Later ging hij alleen verder in Roermond. Na zijn overlijden in 1924 ging het bedrijf allengs over in een Electro Groothandel Kasdorp. Bron: mededeling Dhr. Thijs Kasdorp.

 

Petrus Josephus Hubertus (Pierre) Cuypers.

Dodenmasker Pierre Cuypers zoals tentoongesteld in DoodLeven! 2009 te Maastricht. Foto: Breur Henket.

Het graf Kasdorp - Van den Eshof te Roermond. Bron: Welkom op Graftombe.nl. Het grafstenen project.

 

 

Elly in 1940.  Foto: collectie Mevr. Ineke Ten Horn - Akkermans.

Graaf van Waldeckstraat nrs. 51 en 53 anno 2008. In de gevel van nr. 53 een gevelsteen "Elly's Home 1934". Foto's: Breur Henket.

Communieprentje van dochter Ellen Kasdorp. Foto: collectie Mevr. Ineke Ten Horn - Akkermans.

Dochter Ellen overleed te Maastricht op 5 november 2022, 63 jaar oud.

Bidprentje schoonvader Jacobus Kasdorp (1902-1963). Foto: collectie Mevr. Ineke Ten Horn - Akkermans.
De gedenkplaten van het echtpaar Kasdorp - Sauren op het familiegraf R.K. Begraafplaats Oostermaas te Maastricht. Foto's: Breur Henket.

1951: klassenfoto. Vierde van links vooraan is Elly Closset (zie inzet). Uiterst rechts Elly Kamps. Foto: collectie Dhr. Rob Kamps.

Klassenfoto omtrent 1952. Elly Closset staat tweede van links bovenste rij (met collier). Foto: collectie Dhr. Rob Kamps.

Villa "Van Aubel" omtrent 1915 aan de Meerssenerweg - hoek Kasteel Verduynenstraat te Maastricht. In dit pand was een filiaal van de firma Kasdorp uit Roermond gevestigd (elektronische materialen). Met dank aan Dhr. J. Boetsen.

Het gebouw anno 2022. Foto: Breur Henket.

Thijs en Tonny anno 2008:

Matheus Marie Josephus KASDORP. Thijs overleed 29 februari 2016, 82 jaar oud te Genk. Thijs werd gecremeerd op 5 maart 2016 te Hasselt.