Jimmy Soulier.

Op zaterdag 29 januari 2011 is de uit Maastricht afkomstige producent, componist en tekstschrijver Jim Soulier overleden. Hij was al enkele maanden ziek.

 

Medio jaren zeventig maakte Jim (Jimmy) Soulier deel uit van de Maastrichtse formatie Chaplin Band, die verschillende hitlijstnoteringen scoorde. Na een uitstapje naar Quasimodo keerde hij in 1981 terug naar de Maastrichtse soulformatie. In 1982 behaalde de band het grootste succes met de Italiaanse disco-cover "Il Veliero". Dit nummer stond 11 weken in de Nederlandse Top 40 met als hoogste positie de 24ste plaats. Het nummer is origineel van de Italiaanse zanger Luigi Battisti.

 

Jim Soulier begon begin jaren negentig als producent voor het internationale danceproject Twenty 4 Seven (met toen nog nog Nance in de groep). Ook met de Vlaamse zangeres Belle Perez (Eurosong 1999 - 2006) had Soulier succes. Hij deed niet alleen de productie, maar was tevens als muzikant en achtergrondzanger actief. Soulier schreef in 1999 het lied 'Hello world', waarmee Belle Perez dat jaar meedeed aan de Vlaamse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Hij schreef ook voor onder meer Boney M-zangeres Liz Mitchel. In het verleden werkte hij ook met de Maastrichtse platenbaas Charly ***. Hij was met nieuwe projecten bezig, maar die kon hij helaas die door zijn ongeneeslijke ziekte niet meer afronden. Jim Soulier werd slechts 57 jaar oud.

 

Bron: Jim (Jimmy) Soulier - Overleden artiesten - Tijdperk Schiffers - AVRO Community.